ساختمان هوشمند ریبون تهران از سبک معماری هوشمند پیروی کرده است. آن نوع از معماری که به تعامل انسان با معماری فضاها باور دارد و روی این رابطه تاکید دارد.
تام رایت (Tom Wright) معمار ساختمان ریبون تهران که به دلیل طراحی برج العرب در دبی، شهرت جهانی دارد. او همان نگاه خلاقانه و هوشمندانه خود را این بار در تهران پیاده کرده است. تام رایت برای طراحی ریبون چندین روز در تهران زندگی کرد تا بافت فرهنگی و نیاز مبلمان شهری تهران را درک کند. پس از آن بود که خطوط هندسی ریبون روی کاغذ شکل گرفت تا تبدیل به سازهای قدرتمند در قلب تهران شود.
آشنایی با معمار ساختمان ریبون تهران
تام رایت (Tom Wright) معمار صاحب سبک انگلیسی از تیم اتکینز ATKINS که بیش از هرچیز به معماری برج العرب دبی شناخته میشود. شیشه، فلز و تکنولوژی سه عنصر مهم در طراحیهای تام رایت هستند. طراحیهای او در یک نگاه کلی پست مدرن و پیشرو هستند. او سعی میکند بین محیط و معماری هارمونی برقرار کند و ایدههایش با سنجش فرهنگ و فضای شهری در ذهنش شکل میگیرد. در نهایت در مورد ریبون، او فضایی را خلق کرده است که با انعطاف و پویایی زیاد بتواند کاربریهای متفاوتی را در دل خود جا بدهد.
تام رایت با پروژه هایی خلاقانه و جسورانه برای فضاهای اداری شهرت دارد. شعار برند ATKINS ایجاد تعادل شکل و عملکرد در معماری است. آنهم برای خلق فضاها و مکانهایی که مردم و جوامع را قادر به شکوفایی کند. این شرکت معماری انگلیسی یکی از موفقترینها در دنیا، در زمینههای معماری هوشمند است. به دلیل تمام این ویژگیها اتکینز بهترین انتخاب برای خلق ساختمان هوشمند ریبون تهران بوده است.
ساختمان هوشمند ریبون تهران و شفافیت
شیشه، به عنوان یکی از عتاصر مهم طراحیهای تام رایت، در خلق ریبون تهران هم نقش مهمی بازی کرد. شفافیت یکی از مفاهیم کلیدی او برای طراحی ساختمان ریبون بود. شکل گرفتن فضاهایی شفاف که دورترین فاصله از پنجرهها نیز نور طبیعی را از خود گذر دهد.
در نتیجه درک هنرمندانه او از روح جمعی تهران و بافت شهریاش، طرح ساختمانی سراسر شفافیت (Transparency) خلق شد. سازهای که ۹۵ درصد فضاهای داخلی آن از نور طبیعی بهرهمند هستند.
علاوه بر سیراب بودن فضای داخلی ریبون تهران از نورطبیعی، تماس همیشگی چشمها با آسمان، یکی دیگر از ویژگیهای مهم آن است. چشم اندازی گسترده از شهر، کوه و آسمان که فرصت سبک شدن ذهن و آرامش را به ساکنین ریبون تهران میدهد.
انعطافپذیری و پویایی ریبون تهران
ساختمانهای هوشمند به گونهای طراحی میشوند که انعطاف پذیر و سازگار با نیازهای در حال تغییر باشند. به همین دلیل است که پویایی (Dynamic) یکی از مهمترین ویژگیهای ریبون تهران است که تام رایت مورد توجه قرار داده است.
مقیاسپذیری و طراحیهای مدولار ریبون، امکان ادغام آسان فناوریهای جدید را فراهم کرده و نیز، فرصت تغییرات چابک در کاربری فضاها را فراهم میکند. این انعطاف (Flexibility) تضمین میکند که فضاهای تجاری و اداری ریبون بتوانند با نیازهای درحال تحول کسب و کارها به سرعت همگام شوند.
هوشمندی ریبون درمفهوم تعادل
یک فضا میتواند صرفا شیک (Chic) باشد، یا صرفا بسیار کاربردی (Functional). میتواند بهینهترین از نظر نرخ اشغال فضا باشد و یا صرفا تابلویی زیبا برای پرستیژ و ساختن هویت برند. ساختمانهای هوشمند در جهان، الگوهایی را در معماری فضا ارایه میدهند که در عین حفظ عناصر زیباییشناختی، به صاحبان کسب و کار برای چیدمان بهینه اداری کمک کند.
با تجزیه و تحلیل دادهها در مورد نرخ اشغال نیروی انسانی در فضای ریبون، کسب و کارها می توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد برنامه ریزی فضا بگیرند و هزینه های غیر ضروری را کاهش دهند. ساختمان هوشمند ریبون تهران به این تعادل بها داده و از تمام ابزارها برای ایجاد این حس بهره گرفته است.
در نگاه تخصصیتر آنچه هوشمندی را در ریبون تهران ثابت میکند استفاده از تکنولوژیهای بزرگترین تامینکنندگان سراسر دنیا است که برای اولین بار در ایران کنار هم قرار گرفتهاند، از جمله:
- سیستم VRV از برند Daikin ژاپن
- سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS از برند Schneider آلمان و لهستان
- شیشههای هوشمند از برند Zanetti ایتالیا
- تجهیز سرویسهای بهداشتی با برندهای Gessi, Dyson, Flaminia و Geberit ایتالیا، انگلستان و سوییس
- تجهیز بیزینس کلاب با برند Crestron امریکا
- سیستم CCTV دوربین نظارتی از برند Griffin کانادا
- سیستم برق ایمنی از برند Borri ایتالیا
- سیستم کنترل دسترسی از برند Salto اسپانیا
- آسانسور و پله برقیهای از برند Maspero ایتالیا
و دهها برند برتر دیگر که در ریبون تهران به هدف آسایش ساکنان بهرهبرداری شدهاند.
ریبون تهران وتوجه به روح اشیا
تفکر جاری در معماری ریبون، طراحی داخلی آن را نیز هدایت کرده است. هوشمندی در انتخاب جنس مواد، بافت و رنگها به کمک معماری ساختار بنا آمده تا فضاهایی خلق شود که روح انسان را لمس کنند.
اما تا تبدیل شدن اولین خطوط هندسی تام رایت، به سازهای قدرتمند، مسیر سختی در پیش بود. ماهیت معماری تام رایت به گونهای بود که بدون دقت و ظرافت در طراحی سازه و پس از آن انتخاب مواد و مصالح میسر نبود. تمام اجزای ریبون از سازه طراحی شده توسط پروفسور میرقادری گرفته تا روبناییترین بخشها مثل کف پوش و نما، از باکیفیتترین برندهای دنیا انتخاب شدهاند. از شیشههای خاص نما گرفته تا چوب و سنگهای به کار رفته. از سیستم نورپردازی گرفته تا فرمهایی هنرمندانه که سفر ذهنی مخاطب را در محیط ریبون هدایت میکنند.
در نهایت، در ریبون، زندگی انسانها و عناصر محیط به گونهای با هم گره میخورند که این تعامل، یک سبک زندگی هوشمندانه را خلق کند.
کاربریهای ساختمان هوشمند ریبون تهران
ساختمان هوشمند ریبون تهران علاوه بر کاربریهای تجاری و اداری، طبقات مجزایی به عنوان دیتاسنتر، رستوران، سالن رویدادها (Event Hall) و بیزنس کلاب (Business Club) دارد که از نظر طراحی و تکنولوژی در ایران کم نظیر هستند.
همچنین بخش تجاری ساختمان هوشمند ریبون قابلیت شخصیسازی دارد. در ریبون هر کسب و کاری میتواند با توجه به نیازهای به روز خود، محیط را با نیازمندی خودش تطبیق بدهد. کاربری اداری ریبون تهران با تعداد محدودی واحد با دو استراتژی طبقات چند واحدی و تک پلان طراحی شده است تا پاسخگوی کسب و کارهایی با تعداد کارکنان متفاوت باشند.
در کنار خدمات بخش اداری، بیزینس کلاب هوشمند ریبون با اتاقهای متعدد جلسات، سالهای رویداد و آموزش، دفاتر شخصی، اتاق قراردادها و … تکمیل کننده فضاهای کاری سازمانها خواهد بود.
ریبون تهران؛ هارمونی شهر، انسان ومحیط
علم معماری اکنون با قطعیت میداند که ذهن انسان به راحتی اطلاعات منسجم را از محیط اطراف به خود جذب میکند. اطلاعاتی که با حواس پنچگانه دریافت میکنیم در ذهن ما ثبت میشوند و معنایی منسجم را میسازند.
در نهایت همین معنایی که ذهن ما از اطلاعات دریافتی از محیط اطرافمان استخراج میکند، به ما میگوید که آیا یک مکان سالم و مفید است یا مضر و خطرناک.
رویکرد معماری هوشمند در دنیا، به کیفیت اتصال ذهن انسان با محیط میپردازد. رویکردی سلامت محور چرا که ارتباط حال خوب انسان با فضایی که در آن حضور دارد، یک جنبه حیاتی از چگونگی ایجاد حس خوب و تعادل در کار و زندگی است. همین نگاه، هدف و شوق ما برای خلق ریبون تهران بوده است.